Van egy
hasznos tipped?

Jár-e neked bakancs és munkaruha?

Vannak olyan munkák, melyekben elengedhetetlen a védőruházat viselése. Jó tudni, hogy ezekben az esetekben a bakancsot és a munkaruhát a munkáltatónak kell biztosítania.

Keret Jár-e neked bakancs és munkaruha?

Ha pályakezdő vagy, és olyan fizikai munkát vállalsz, melynek végzéséhez létfontosságú a munkaruha, ne aggódj annak beszerzésén, mert ez a munkáltatód felelőssége és költsége lesz, hiszen ezt írja elő a törvény. A munkaruháknak számtalan fajtája van, ilyen pl. a hegesztő ruházat, a jólláthatósági ruházat, a saválló, a lángálló, a vegyszerálló ruházat, a hűtő- és fagyasztóházi ruházat. Lehet, hogy védőlábbelit, azaz speciális bakancsot is viselned kell majd.  

A felvételi beszélgetésen tehát nyugodtan kérdezz rá a védőruházati termékek biztosítására, és fogj gyanút, ha a munkaruha és a bakancs kapcsán ködösítés kezdődik. Ha ugyanis a kötelező munkaruha kérdésében nem kommunikál veled egyenesen a munkaadód, az annyit jelent, hogy a munkavédelmi szabályok betartásával gond van, így nem kockázatmentes elfogadni egy ilyen munkát.

Legyél jól felkészült, a legjobb, ha körülnézel a munkavédelmi ruhák között neten, hogy pontosan tudd, hogy milyen védőruházat szükséges a feladatköröd balesetmentes ellátásához. Milyen környezeti hatásoknak leszel kitéve? Közterületen fogsz dolgozni, tehát a láthatóság a legfontosabb? Akkor neked jólláthatósági ruházat kell. Hűtőházi rakodásra vettek fel? Akkor mindenképpen fagyasztóházi ruházat szükséges. A legfontosabb persze, ha vegyszer-, sav- vagy tűzálló ruházatra van szükséged – ezekben az esetekben nem túlzás azt mondani, hogy a jó minőségű munkaruhán az életed múlhat. Fogadd meg hát a tanácsot, légy pontosan tisztában vele, milyen munkaruhát kell számodra biztosítani, és ehhez ragaszkodj is.

Weboldal címe: www.molnarkesztyu.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI MUNKAVÉDELEM, TŰZVÉDELEM TIPPEK

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

A cégek működése mára annyira komplexszé vált, hogy a hatékony, gördülékeny működéshez elengedhetetlen egy megbízható vállalatirányítási rendszer, vagy más néven ERP. Lássunk a top szoftvereket!

Röviden a munkabalesetről

Röviden a munkabalesetről

Felnőtt életünk zömét a munkahelyünkön töltjük. Munkaadóként és munkavállalóként sem árt tisztában lennünk azzal, mit is takar pontosan a munkabaleset fogalma, miben tér el az üzemi balesettől, és ha minden óvintézkedés ellenére mégis bekövetkezik, milyen jogokat és kötelezettségeket ró a felekre.

A technológiák találkozása

A technológiák találkozása

Iparművészként fa- és bőrmegmunkálással egyaránt foglalkozom. Számtalan ajándéktárgy, zsebkendőtartó, pénztárca, fotókeret, szalvétatartó és fülbevaló színesíti repertoáromat – néhány évvel ezelőtt mégis úgy tűnt, mindez kevésnek bizonyul. A kézműves piacnak és a megrendelőknek több kell.

A nagy számlázó program teszt

A nagy számlázó program teszt

A tökéletes számlázó szoftver kiválasztása legalább olyan fontos egy vállalkozás életében, mint a megfelelő üzlethelyiség és munkatársak megtalálása. Nem mindegy, hogy egyszerű programot keresel, gyorsat vagy simán csak olcsót. A termékek összehasonlításával könnyebben eligazodhatsz a kínálatban!

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Elromlott a Makita gépem, hova vigyem?

Ugye ismerős, hogy épp akkor romlik el az elektromos szerszám, amikor nagyon kellene és esélyünk sincs a közelben szerelőt találni? Én is így jártam, de a Makita szervizben egy nap alatt megjavították.