Van egy
hasznos tipped?

Munkavédelem, tűzvédelem – de hogyan?

Napjainkban a munka- és tűzvédelem, munkavédelmi szabályzat készítés igen fontos részét képezi a cégek, intézmények számára előírt szabályozásoknak. De vajon mindenképp szakember kell hozzá?

Keret Munkavédelem, tűzvédelem – de hogyan?

Ahhoz, hogy egy cég megfeleljen a munka- és tűzvédelmi előírásoknak, a tevékenységére vonatkozó jogszabály szerint kell biztosítania a szükséges berendezéseket (pl. kézi tűzoltó készülék vagy beépített tűzvédelmi rendszer) és szabályzatokat (kockázatértékelés, tűzvédelmi szabályzat, munkavédelmi szabályzat), illetve munkavédelmi oktatást tartania dolgozóinak, és védőfelszerelést biztosítania számukra, ha olyan az adott szegmens (pl. építőipar, gyógyszeripar).

Vannak specifikus tevékenységet folytató vállalatok, amelyeknél az előírások értelmében kötelező az egyes folyamatokba külső szakembert bevonni, de a legtöbb esetben a cég saját maga is elvégezheti ezeket a feladatokat. A kisvállalkozásoknál általában ez a helyzet, de a közép- és nagyvállalatok számára mindenképp ajánlott szakemberre bízni a munkavédelmi szabályzat kidolgozását vagy épp a tűzvédelmi feltételek ellenőrzését, ha a cégvezetés biztosan szeretné elkerülni a büntetést.

Az egyik általános hiba a tűzvédelem terén például a lejárt szavatossági idejű tűzoltó berendezések cseréjének elmulasztása. Egy másik gyakori probléma, ha a saját jogkörben készített munkavédelmi szabályzat hiányos. De számos más apróság is elkerülheti az ügyvezető figyelmét.

Weboldal címe: valent-tuzvedelem.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI MUNKAVÉDELEM, TŰZVÉDELEM TIPPEK

Business Central a hatékony vállalatvezetésért

Business Central a hatékony vállalatvezetésért

A különböző vállalatirányítási rendszerek mára már szinte elengedhetetlenné váltak egy cég nagy hatásfokú működéséhez. Lássuk, mik is a Microsoft Business Central és más ERP-rendszerek előnyei!

Minőségi akciós pénztárgépek mindenkinek

Minőségi akciós pénztárgépek mindenkinek

Szeretne haladni a korral, akciós pénztárgépet venne? A Cassa Hungarica Kft. nagy választékban kínál megfizethető online pénztárgépeket vásárlóinak. Érdemes lecserélnie elavult pénztárgépét.

Profi és megbízható klímatechnikai műszerek

Profi és megbízható klímatechnikai műszerek

Hűtőberendezések szerelésével, karbantartásával foglalkozik? Akkor bizonyosan hatékony segítségére lesz egy praktikus, digitális hűtőközeg lefejtő is.

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

A cégek működése mára annyira komplexszé vált, hogy a hatékony, gördülékeny működéshez elengedhetetlen egy megbízható vállalatirányítási rendszer, vagy más néven ERP. Lássunk a top szoftvereket!

Röviden a munkabalesetről

Röviden a munkabalesetről

Felnőtt életünk zömét a munkahelyünkön töltjük. Munkaadóként és munkavállalóként sem árt tisztában lennünk azzal, mit is takar pontosan a munkabaleset fogalma, miben tér el az üzemi balesettől, és ha minden óvintézkedés ellenére mégis bekövetkezik, milyen jogokat és kötelezettségeket ró a felekre.